eco-dorp

Gaan we wonen in een eco-dorp?

We staan met het hele gezin aan de rand van een leeg stuk land in Flevoland. Zover we kunnen kijken zien we klei en modder. Het is koud en guur. Hier moet het komen, het eco-dorp waar we misschien willen gaan wonen. Het idee vinden we erg aantrekkelijk. Je woont daar straks energieneutraal en verbouwt er met je dorpsgenoten je eigen groente. Als het goed is kunnen we dan allebei minder gaan werken, want de lasten zijn veel lager en het leven is er goedkoper dan in de stad. De klei en de gure wind hebben mijn vrouw en mij niet afgeschrikt, we zijn allebei poldermeisjes. Dat was het vliegveld dichtbij, dat vandaag of morgen explosief gaat groeien. We doen het dus niet, maar dit idee van ons staat niet op zichzelf. Er borrelt een grote onrust in mij.

Lees Meer

Thura - ontspannen aan het roer - ondernemen

Zoektocht van een ondernemer

Een zonnig terras op het strand van Bloemendaal aan Zee. Vroeg in het voorjaar 2016 was het, maar het zonnetje was al lekker warm. Ik zat in dat zonnetje en beantwoordde vragen van de jongens van 365 Dagen Succesvol, over geluk. Ik weet niet eens meer wat de vragen waren en ook mijn antwoorden niet, maar ik weet wel dat ik daar mijn beslissing nam. De beslissing om weer voor mezelf te beginnen, mijn goede baan op te zeggen en hup. Ik was overspannen en was naar huis gestuurd door de bedrijfsarts. Ik voelde me een loser eerlijk gezegd. Voor de tweede keer zat ik thuis, over de kop gewerkt. De eerste keer was een paar jaar eerder en toen kon ik maandenlang helemaal niets. Nu kon ik wel nog wat uit mijn handen krijgen, maar dat sloeg niet echt ergens op. Helder denken lukte ook niet goed. Maar deze gedachte was helder en ik werd blij.

Lees Meer

Waarom de naam Thura?

Back to basics

Een land waarin de mensen ontspannen zijn en bijna stressloos, met een prachtige natuur, rustige dorpjes en kleine groene steden, geen auto’s, geen snelwegen; kleine boerenbedrijfjes in plaats van megastallen; geen fabrieken met rokende schoorstenen. De mensen hebben duidelijke taken, veel sociale contacten en hebben verder lege agenda’s. Een simpel en overzichtelijk leven. Dit beeld spreekt me aan. Het zal in ieder geval veel rust geven, lijkt me.
Zegt de Thule-trilogie van Thea Beckman je iets? Zij beschrijft in deze boeken een maatschappij met ongeveer dat beeld. Back to basics, een rustig leeftempo en respect voor de natuur. Thura is een van de hoofdpersonen. Voor mij was dit een reden om mijn bedrijf de naam Thura – ontspannen aan het roer te geven.

Lees Meer

gezin

De dag dat ik papa werd

Papa?

In augustus 2013 beviel ik van een dochter en werd ik mama. 6 maanden later werd ik papa. Theoretisch gezien werd ik dat pas in november 2014, bij de geboorte van onze tweede dochter. Wat zeg ik? Theoretisch gezien werd ik toen weer moeder, of ‘mee-moeder’. Snappen jullie het nog? Op een middag in maart begon mijn papa-rol, toen de zwangerschapstest van mijn vrouw “zwanger” naar ons riep. Papa? Ja heel gek en ik zou het je nooit voorspeld hebben, maar zo voelt het. In een huis met alleen maar dames voel ik me soms papa. Lees Meer

Natuurlijk Ouderschap

Consultatiebureau of Natuurlijk Ouderschap

Huilend stond ik in de keuken. “Wat is er nou opeens?!” schrok mijn wederhelft. Onze oudste was drie maanden oud en mijn verlof was bijna afgelopen. Ik weer naar het werk, zij naar de kinderopvang. Nooit gedacht dat ik dat zo moeilijk zou vinden. Maar ze was nog maar zo klein! Het eerste dilemma in onze invulling van het ouderschap…

Lees Meer

roer

Gooi het roer om

Een vriendin: “Misschien moet ik het gewoon doen, net als jij mijn baan opzeggen en een koffietentje beginnen.” Ik heb het inderdaad nu twee keer gedaan. Mijn vaste contract en fijn salaris opgezegd en het roer omgegooid. Twee keer naar de Kamer van Koophandel en een nieuwe naam in het handelsregister. Zelf ontslag genomen, dus geen ww. De eerste keer werd ik freelancer en werd ik ingehuurd voor allerlei klussen in de muziekwereld. Bij de laatste klus vroegen ze me of ik wilde blijven. Ik twijfelde, want het zzp-schap lag me, maar het was een mooie plek en een mooi salaris. 5 jaar bleef ik daar en toen heb ik mijn baan opgezegd. Om toch weer voor mezelf te beginnen. Deze keer werd het een eigen bedrijf met eigen activiteiten. Is zo radicaal het roer om voor iedereen een goede weg? Nee dat denk ik niet. Doe wat bij jou past.Lees Meer

Trui Blog Thura Topdag

Topdag!

Ook gemerkt dat met kleine kinderen de ene dag een topdag is en de andere dag totaal het tegenovergestelde? Na de geboorte van mijn oudste dochter (nu 3) kreeg ik het boek ‘Boeddhisme voor moeders’ van een zwangerschapsyogavriendin. Ze zei erbij “klinkt heel zweverig misschien, maar dat valt reuze mee en ik heb gehoord dat iedere moeder het zou moeten lezen”. Ik denk dat ze gelijk had.

Lees Meer

De Kracht van de Natuur

Ik geloof dat een dag in de natuur ons kan helpen om weer even op adem te komen. Uit onderzoek is gebleken dat groen het stressniveau in je lichaam drastisch kan laten dalen met alle positieve gevolgen van dien. In dit filmpje wordt dat mooi uitgelegd.